EuroMillions: 192 juta euro jackpot pergi ke Great Britain sekali lagi
toto

EuroMillions: 192 juta euro jackpot pergi ke Great Britain sekali lagi

Jackpot tiga digit juta telah dipukul pada hari Jumaat lepas dalam loteri EuroMillions. Ia telah didedahkan pada hujung minggu bahawa pemenang hadiah data pengeluaran macau £171m (€192m) sekali lagi dari UK. Ini diumumkan oleh penganjur loteri Camelot pada hari Ahad.

Selepas tiada pemain dapat menunjukkan semua nombor yang betul pada tiket loteri di EuroMillions selama beberapa minggu, rentetan nasib malang telah berakhir pada hari Jumaat. Dalam cabutan ini terdapat seorang pemain yang tiket loterinya mempunyai nombor kemenangan yang betul 14, 15, 22, 35 dan 48 dan nombor liar 3 dan 8.

Andy Carter, yang bertanggungjawab bersama untuk menjaga pemenang di penganjur loteri Camelot, menjelaskan pada hujung minggu:

Tahun yang menakjubkan untuk pemain EuroMillions UK. Kami gembira Totobet SGP menerima tuntutan untuk hadiah ke-3 terbesar sepanjang masa dan berharap dapat menyokong pemilik tiket dan membantu mereka menikmati hadiah yang benar-benar mengubah hidup mereka.

Apabila tiket telah disahkan dan dibayar, pemenang akan memutuskan sama ada akan diumumkan atau tidak.

Kemenangan berturut-turut pemain EuroMillions UK
Kemenangan terbaharu ialah jackpot EuroMillions keenam yang diraih oleh pemain UK tahun ini. Kemenangan EuroMillions tertinggi UK setakat ini adalah pada 19 Julai dan berjumlah £184 juta.

Pemenang baharu itu serta-merta lebih kaya daripada penyanyi British Harry Styles, yang nilai bersihnya dianggarkan bernilai £100 juta. Memandangkan berjuta-juta loteri, bintang dunia British Adele juga tidak dapat bersaing. Pemuzik itu dikreditkan dengan pendapatan ‘hanya’ £150m dalam Senarai Kaya Sunday Times.

Seperti kebanyakan jutawan baharu yang lain, pemenang jackpot terbesar Keluaran Sydney setakat ini memilih untuk kekal tanpa nama. Begitu juga untuk pemenang £110m pada 2 September, £109m pada 4 Februari dan £54m pada 10 Jun. Semua pemegang lot ini memilih untuk kekal tanpa nama.

Memilih laluan berbeza tahun ini ialah Joe dan Jess Thwaite, yang memenangi £184 juta di EuroMillions pada 10 Mei. Pasangan Gloucestershire mendedahkan kepada umum dan bersikap sederhana tentang cara berjuta-juta Lotto digunakan. Daripada kereta sport mewah, jutawan baru pada mulanya melabur dalam kereta terpakai murah.